Juventus & PSG gaan interessant crypto-project voor fans lanceren

De hype rondom crypto-currency is sinds begin dit jaar eigenlijk flink verminderd, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet meer zijn. Zelfs in het voetbal waren ze al aanwezig, want Ronaldinho kondigde eerder aan met een cryptomunt te komen. Nu is bekend geworden dat Juventus en PSG ook met hun eigen crypto-project bezig zijn en eigenlijk zijn wij best enthousiast over het idee.

Crypto’s voor fans

De clubs willen een munt creëren voor hun fans creëren waardoor ze meer betrokken worden bij beslissingen van de club. Het kan gezien worden als een investering van de fans in ruil voor een aandeel in de club, zonder écht aandeelhouder te worden. De supporters krijgen dus hun inbreng zonder dat de structuur van de club aangetast wordt. Vers kapitaal voor de club, een stem voor de supporters.

Maar waar worden de fans dan bij betrokken? Ze zullen bij polls betrokken worden en om hun mening gevraagd worden over ‘secondary‘ beslissingen zoals de kleur van het derde tenue of de plek waar een vriendschappelijke wedstrijd in de zomer gespeeld kan worden. Zeer interessant en een prima idee als je het ons vraagt.

Achter de twee projecten zit één persoon: de Franse ondernemer Alexander Dreyfus, eigenaar van het blockchain platform chiliZ waar Socios.com onderdeel van is. Dreyfus komt uit de online pokerwereld en is het hoofd van de Global Poker Index. Zo’n 7 tot 10 Europese clubs zouden al klaar zijn om Juventus en PSG te volgen in het crypto-project.