Kameroen en Puma vieren 20-jarige samenwerking met één van hun vetste shirts ooit

Puma en de Kameroense Voetbalfederatie vieren hun 20-jarige samenwerking met de lancering van een nieuw thuisshirt voor de ‘Ontembare Leeuwen’. Het shirt barst van de kleur en trots, maar het zijn niet alleen de kleuren die dit shirt maken. Vooral het design op de voorzijde is heel erg gaaf om te zien.

Kameroen x Puma

Het Duitse Puma slaagt er regelmatig in om vette shirts te maken voor Afrikaanse teams. Dit is weer zo’n schitterend voorbeeld. Precies zoals voetbalshirts eruit horen te zien. Natuurlijk zijn de kleuren van het Kameroen-shirt al heel nice, maar de toevoeging van de leeuw op de voorzijde maakt hem één van de vetste shirts die Puma ooit voor het land heeft gemaakt. De leeuw verwijst naar het logo van de voetbalfederatie en vanzelfsprekend ook naar de bijnaam.

Nog een leuk ander detail is de kraag van het shirt. Die is geheel in de kleur van de Kameroense vlag. Een finishing touch die wat ons betreft niet had mogen ontbreken.

Helaas hebben we nog geen verkooppunt kunnen ontdekken, want zelfs wij nuchtere Nederlanders zouden een shirt als dit graag dragen. Zo vet vinden we het. En het is ook nog eens een ludieke manier om ons solidair te verklaren met Kameroen, dat net als ons Oranje, niet geplaatst is voor het WK 2018.

Pumas UNAM

Kameroen is overigens zeker niet het enige shirt met zo’n vette print op de voorzijde. Het Mexicaanse Pumas UNAM draagt bijvoorbeeld het onderstaande shirt met een poema als print. Dat kun je wel gewoon hier kopen.