Kan jij het trainingsschema van de Korps Commandotroepen aan?

Om succesvol te zijn als moderne voetballer is het belangrijk dat je, naast een goede techniek, over een super fit lichaam en een goede mentaliteit beschikt. Je kunt nog zo’n begaafde speler zijn, zonder doorzettingsvermogen en een ijzersterk lichaam wordt het moeilijk. Ben jij benieuwd of je zowel fysiek als mentaal een winnaar bent? Dan is de KCT trainings-app, speciaal om Korps Commandotroepen voor te bereiden, zeker iets voor jou en je teamgenoten.

06-hero

De trainingsapp is ontwikkelt om jongemannen voor te bereiden op de kennismakingsdagen van de Korps Commandotroepen. Dit zijn de Special Forces van Defensie, oftewel de allersterkste militairen van het hele land. Ze worden overal ter wereld ingezet, vaak in geheime missies en onder extreme omstandigheden. Commando’s zijn ongelofelijke doorzetters en betrouwbaar tot op het bot. Alleen kandidaten die zowel fysiek als mentaal het zware werk aankunnen mogen deel uitmaken van deze elite van de Nederlandse krijgsmacht. Het trainingsschema dat in de app verwerkt zit is dan ook bepaald geen kattenpis.

KCT Trainings-app

De app bevat een trainingsschema waarmee je in 6 weken de conditie krijgt die van een Commando verwacht wordt. De trainingen bestaan uit: hardlopen, push-ups, sit-ups, chinning en zwemmen. Daarnaast vind je er tips over voeding, over hoe je de oefening goed uitvoert en inzicht in de mentale eigenschappen die een commando moet bezitten. De trainingen in week 1 zijn misschien nog best ‘eenvoudig’ voor je, maar richting het einde wordt het heel zwaar. Kijk hieronder maar.

korps commandotroepen app

Wil jij het hele schema zien en erachter komen of jij sterk genoeg bent om een Commando te worden? Ontdek hier alles over het werk én de opleiding van een commando aan de hand van het waargebeurde brute verhaal van Taskforce 55. Bekijk de docu ‘Korps Commando Troepen: Task Force 55’ en bereid je daarna optimaal voor op de kennismakingsdagen KCT met de trainingsapp.

 kct-640x640