Kane & Lloris geven een kleine tour door het nieuwe Tottenham stadion

Eind vorig seizoen nam Tottenham Hotspur afscheid van het iconische White Hart Lane. Er wordt namelijk een nieuw stadion gebouwd voor de Spurs, maar dat is begin volgend seizoen pas klaar. Daarom spelen de Noord-Londenaren dit seizoen hun wedstrijden in het Wembley, maar hoe staat het er nu eigenlijk voor met de bouw van het nieuwe stadion? Harry Kane en Hugo Lloris geven een korte rondleiding.

Minitour door het nieuwe Tottenham stadion

Wanneer het stadion af is moet het plek bieden aan zo’n 62.000 fans. Dat zijn er ongeveer 25.000 meer dan in White Hart Lane. Op dit moment zijn er nog geen stoeltjes geplaatst, want het is nog een behoorlijk bouwval, maar de contouren zijn inmiddels zichtbaar. Hoog tijd voor twee van de sterspelers om hun eerste stappen in het stadion te gaan zetten dus. Kane en Lloris lopen via de toekomstige spelerstunnel het toekomstige veld op en dat zorgt toch wel voor indrukwekkende beelden.

Via de Twitter pagina van Tottenham kun je nog veel meer info en beeldmateriaal vinden van het nieuw stadion. Zo worden stukken van White Hart Lane bijvoorbeeld verwerkt in het nieuwe stadion. Hieronder kun je via een interactieve map het uitzicht op het veld checken vanaf elk stoeltje in het stadion. Vet!

Wij kunnen niet wachten totdat we het eindresultaat te zien krijgen. Eén ding is in ieder geval zeker: ze zullen het meest bijzondere voetbalveld ter wereld krijgen. In dit stadion zullen naast voetbalwedstrijden namelijk ook een paar NFL wedstrijden gespeeld worden. Voor deze sport is een ander veld nodig, waardoor het voetbalveld in- en uitgeschoven kan worden. Hoe dat werkt en eruit komt te zien check je hier.