Kappa lanceert de heerlijke retro Monaco ‘Kombat XX’ collectie

Afgelopen zomer ruilde AS Monaco Nike in voor Kappa als kledingsponsor en het is niet de eerste periode dat ze met elkaar samenwerken. Het is namelijk de twintigste verjaardag van het originele Kombat shirt dat de club droeg in het seizoen 1999/00. Wat het extra speciaal maakt is dat ze toen de titel wonnen. Daarom brengen ze met deze collectie een ode aan dat shirt, wat veel belangrijker is voor de evolutie van voetbalshirts dan je waarschijnlijk dacht.

AS Monaco x Kappa ‘Kombat XX’ collectie

Het originele Kombat shirt van Kappa is namelijk het eerste strakke voetbalshirt ooit. Het kon zelfs 40 centimeter langer stretchen dan de normale shirts in die tijd, zodat scheidsrechters het beter konden zien als een speler van Monaco werd vastgehouden. Plus het was veel lichter en comfortabeler.

Heel tof zo’n stukje achtergrondinformatie, maar eigenlijk hoef je dat niet eens te weten om te kunnen genieten van deze retro collectie. Met de huidige retro streetwear trend is dit sowieso een keiharde winnaar. Het diagonale half-om-half shirt zal zelfs gedragen worden tijdens de wedstrijd van AS Monaco tegen Angers, maar wat ons betreft steelt het trainingspak toch echt de show.

Echt heel vet dat pakkie. De combinatie van het rood en wit pakt perfect uit, maar het zijn ook die iconische Kappa logo’s over de mouwen die het zo ontzettend hard maakt. Geniaal om richting de warmere maanden te dragen als die winterjas eindelijk uit mag. Credits ook naar fotograaf Jérémie Mazuka die deze collectie op prachtige wijze heeft vastgelegd in een bijzonder lookbook.

De volledige Kappa ‘Kombat XX’ collectie is vanaf 7 februari hier te bestellen.

Foto’s: SoccerBible