De typische karaktertrekjes van iemand die (te) veel kaarten pakt

Bijna ieder team heeft wel een echte kaartenpakker in het team. Als we naar het profvoetbal kijken dan is Sergio Ramos de eerste waar wij aan denken. Waarschijnlijk hebben jullie ook één of meerdere spelers die het pakken van kaarten tot sport verheven hebben. Dan vertoont die man 100% zeker deze karaktertrekjes.

Strijdlustig

Laten we gewoon positief beginnen en zeggen dat hij ongelofelijk gepassioneerd is en zo’n beetje alles doet voor de winst. Hij trekt zijn been nooit terug en vecht voor elke meter, dus dan loop je zo nu en dan wel eens tegen een kaart aan.

Kort lontje

Als je heel veel kaarten pakt ben je hoogstwaarschijnlijk ook heel snel geïrriteerd. Om het minste of geringste kan hij helemaal door het lint gaan of de rest van de wedstrijd als één grote brok frustratie rondlopen. Als je zó snel op je staart getrapt bent, trap je waarschijnlijk ook heel veel tegenstanders en dat staat weer gelijk aan veel kaarten.

Niet op z’n mondje gevallen

Kan best handig zijn hoor, vooral als je leiding wilt geven aan je team. Toch is het soms verstandiger om je mond te houden. Zeker als er regelmatig een scheldkanonnade uitkomt richting de scheidsrechter. Die mannen in uniform waarderen dat niet echt, dus dat wordt regelmatig bestraft met een kaart.

Gewoonweg lomp

We kunnen heel diep in de karaktertrekjes van voetballers duiken, maar het gros van de (amateur)voetballers die veel kaarten pakken zijn simpelweg gewoon lomp. Ze schatten ballen verkeerd in waardoor ze een tegenstander raken of hebben gewoon een beperkt motoriek. Op zich geen kwade bedoelingen, maar hierdoor lopen ze wel tegen veel kaarten aan.

Niet zo slim

Tenslotte is er nog de categorie voetballers die niet zo’n hoog IQ hebben. Ze leren niet van voorgaande fouten, maken stomme overtredingen op onnodige momenten of ze snappen de regels gewoon nog steeds niet. De kaarten die hij krijgt komen dan ook niet echt binnen in het bovenkamertje, dus de volgende wedstrijd is het gewoon weer kassa.

Is er dan niets te doen tegen zo’n notoire kaartenpakker? Jawel hoor. Met deze 5 methoden voorkom je dat jouw team te veel kaarten pakt.