Dit is hoe de keepers van Ajax hun reflexen en reactievermogen trainen

Dikke kans dat er bij jullie keeperstrainingen niet heel veel technologie aan bod komt, maar dat het gewoon op de ouderwetse manier wordt gedaan met een keeperstrainer die wat ballen op de keeper afvuurt. Bij een club als Ajax gaat dat iets anders, want daar wordt echt alles uit de kast gehaald om het maximale uit hun keepers te halen. De Amsterdammers laten via een YouTube video zien hoe ze dat doen.

Keeperstraining bij Ajax

De oefening die op de video te zien is richt zich op het reactievermogen van de keepers. Hoe snel reageren ze en hoe zetten ze zich af voor het duiken naar de bal? Dat wordt precies gemeten door middel van sensoren die op de keepers geplakt zijn en de camera’s die het op beeld vastleggen.

Video: AFC Ajax YouTube

Aangezien de keepers deze tests meerdere malen moeten doen, zullen er goede en minder goede reacties tussen zitten. Daar komen de camera’s en sensoren dan goed van pas, want wat deed de keeper anders toen de reactie minder goed was? Door de resultaten te vergelijken en te kijken naar houding en afzet kunnen ze het maximale uit de keepers halen.

Heel interessant, maar we snappen dat jullie dit bij de lokale amateurclub niet na kunnen doen. Een andere goede keepersoefening die jullie wél kunnen doen is deze.