Ki-Jana Hoever (16) maakt veel indruk bij debuut voor Liverpool (video)

Gisteren was een bijzondere dag in de piepjonge carrière van Ki-Jana Hoever. De 16-jarige Nederlandse verdediger maakte zijn debuut voor het eerste van Liverpool in de FA Cup wedstrijd tegen de Wolves. Daarmee werd hij de jongste Liverpool debutant ooit in de FA Cup en de derde jongste speler die zijn debuut maakte voor een wedstrijd van The Reds. De ploeg van Klopp werd trouwens wel uitgeschakeld (2-1 verlies), maar toch maakte de centrale verdediger veel indruk.

Indrukwekkend debuut Ki-Jana Hoever

Al na 6 minuten mocht Hoever invallen nadat Lovren geblesseerd uitviel. De 16-jarige (op 18 januari wordt ‘ie 17) hield zich knap staande in de duels, liet zijn snelheid zien en bewees over een uitstekende pass te beschikken die ook nog eens zo goed als altijd naar voren gaat. Het hoogtepunt kwam in de tweede helft toen hij eerst een panna te verwerken kreeg, maar dat vervolgens heerlijk oploste en daarmee bijna een goal voor Liverpool inluidde.

In onderstaande video wordt het volledige debuut van Hoever in beeld gebracht, met het hoogtepunt op 3:42. De rest is ook zeker de moeite waard om te checken trouwens.

Video: YouTube MrBoywunder

Dit belooft toch wel wat voor de toekomst hoor. Zeker met Virgil van Dijk bij dezelfde club die hem de fijne kneepjes van het vak kan leren. Met centrale verdedigers zit het wel goed voor de toekomst van Oranje.

Een ander Nederlands talent met een hele grote toekomst voor zich is Xavi Simons, die bij Barça speelt. Het leven van dit 15-jarige wonderkind is nu al behoorlijk bizar.