KITH & adidas maken gruwelijke tenues voor Amerikaanse teams

We zien het de laatste tijd steeds vaker en ook dit is weer een samenwerking uit de categorie voetbal & lifestyle. De Amerikaanse streetwear-retailer KITH van sneaker legende Ronnie Fieg en adidas hebben samengewerkt aan de tenues voor twee Amerikaanse amateurteams. De KITH Cobras uit New York en de KITH Flamingos uit Miami hebben zowel een uit- als thuistenue gekregen en beide zijn ronduit gruwelijk.

KITH Cobras

Bij het zien van dit tenue was er eigenlijk één ding wat direct opviel: het logo. Dat lijkt namelijk verdomd veel op die van Ajax. Daarnaast zijn de clubkleuren met wit, zwart en rood ook redelijk identiek. Toch hebben ze een heel unieke look gekregen met het Cobras logo op de linkerborst, een monochroom adidas-logo op de rechterborst en op beide schouders de adidas strepen in een ander kleurtje. Op de voorkant is verder nog het grote KITH logo te zien en is er een subtiele slangenhuid graphic verwerkt in het shirt. Het thuistenue is wit en het uittenue is zwart.

KITH Flamingos

Het zal je niet verrassen dat bij het team uit Miami roze de boventoon voert. Dat kan natuurlijk ook niet anders met zo’n naam, maar de tenues zien er echt verrassend cool uit. Beide tenues van de Flamingos hebben verticale strepen die afwisselend glossy en matte zijn. Ook het grijze uittenue vinden wij heel tof. De verschillende kleuren adidas-strepen op de mouwen helpen daar zeker aan bij.

Deze samenwerking levert trouwens niet alleen tenues op, want in de nabije toekomst verwachten wij ook het een en ander op schoenengebied. Zowel voetbalschoenen als sneakers en straatvoetbalschoenen. Hieronder alvast een voorbeeld van o.a. de KITH Flamingos x adidas ACE 17+ PureControl. Geniaal!

Kith x adidas Soccer. Soon come. ?: @ronniefieg

Een bericht gedeeld door Kith (@kith) op

De limited KITH x adidas collectie gaat vanaf 2 juni in de verkoop. Het is nog niet helemaal bekend of dat alleen via KITH zal verlopen of ook via de adidas Football webshop.

Leestip: adidas lanceert de volledig nieuwe Nemeziz voetbalschoen