Klassieke nieuwe thuis- en uittenues voor Real Madrid

Nadat eerder vandaag het nieuwe uittenue van FC Barcelona gelanceerd werd, komt die andere absolute topclub uit Spanje met het nieuwe thuis- én uittenue. Twee prachtige tenues waar de historische klasse vanaf druipt. Tenues met een verhaal over de geschiedenis van een van de meest succesvolle clubs op deze aardbol. Het thuistenue is natuurlijk wit en het uittenue heeft een klassieke paarse kleur gekregen. Dit is heel vet!

Het lijken in eerste instantie niet de meest ingewikkelde designs, maar who cares? Deze tenues bewijzen maar weer eens dat meer niet minder hoeft te zijn. Niets gaat boven een ‘eenvoudig’, maar klassiek shirt.

Real Madrid thuis 16/17

Een simpel wit shirt? Ik dacht het niet. Adidas heeft namelijk voor een wat donkerder wit gekozen dan normaal, om het shirt van vroeger na te bootsen. Toen werden voetbalshirts namelijk nog gemaakt van katoen en was het pure wit wat we nu kennen niet mogelijk. Verder ziet de kraag er natuurlijk fantastisch uit, net als het detail aan de uiteindes van de mouwen. Gewoon een geweldig, Real-waardig tenue.

Real Madrid uit 16/17

Ook het uittenue heeft een historisch tintje gekregen, want deze paarse kleur is exact hetzelfde als het eerste paarse shirt van Real Madrid uit 1932. Deze kleur is het symbool voor Castilië. Bij het uitshirt is gekozen voor een moderne kraag en witte accenten op de mouwen en kraag. Bij het thuisshirt liepen de drie adidas strepen over de zij, maar bij het uitshirt nog over de schouders. Wat er beter uitziet laten we aan jullie over. Beide tenues zijn in ieder geval schitterend.

Twee must have tenues voor de échte Real Madrid fans als je het ons vraagt. Je kunt de tenues hier bestellen.