Klassieker: Messi (19) vernedert Roberto Carlos met schaar der scharen

Wanneer je veel op social media zit kom je als voetballiefhebber automatisch veel compilaties van Messi of Ronaldo tegen. Gisteren was geen uitzondering voor ons, toen wederom een video onze aandacht trok die volgens de maker bewijst waarom Messi de grootste voetballer aller tijden is. Zonder ons in deze discussie te mengen pikken we graag één actie uit die video. Een moment dat we niet vaak meer voorbij zien komen, maar die perfect beschrijft wie Messi is.

Legendarische schaar Messi

Het moment waar we het over hebben stamt uit 2006. Het is de 15e minuut van El Clásico in Santiago Bernabéu. Een 19-jarige Messi ontvangt de bal op rechts en staat oog in oog met wellicht de beste linksback aller tijden. Roberto Carlos. Zelfs nu raakt Leo niet in paniek. Integendeel, want wat volgt is een enkelbrekende schaar. Nog nooit wist Roberto Carlos zo zeker dat zijn tegen naar binnen zo trekken, maar zat hij zo mis. Resultaat: hij valt op zijn gat en Messi slaat in één seconde een gat van 10 meter. Kijk en geniet van de beste schaar van de 21e eeuw.

Een pessimist zal zeggen dat er geen goal uit voort komt, maar kom op. Wanneer je schaar een legende zo vreselijk vernedert, dan belooft dat veel voor de toekomst. Die belofte is aardig ingelost denken wij.

Wil jij toch graag de Messi of Ronaldo-discussie voeren? Wellicht is de volgende variant leuker: wie heeft de dikste auto’s, Messi of Ronaldo?