Uit onderzoek blijkt dat kleine mannen agressiever zijn dan grote

Is het jou wel eens opgevallen dat de kleine jongens uit jullie team of vriendengroep juist vaak de meest agressieve is of de grootste mond heeft? In psychologische termen wordt dat ‘het Napoleon Complex’ genoemd, maar bestaat dat wel echt? Uit nieuw onderzoek blijkt het antwoord op die vraag ‘ja’ te zijn.

Het Napoleon Complex

Een nieuwe studie van de Nederlandse Vrije Universiteit suggereert dat er wetenschappelijke redenen zijn voor het agressieve gedrag van de kleinere mannen. Daar kwamen ze achter door een geldverdelingsspel te spelen, waarbij mannen met verschillende lengtes bij elkaar gezet werden.

Het spel werkt als volgt: er worden paren gemaakt, waarvan de helft van de mannen een geldbedrag krijgt (18 tokens) en vervolgens werden ze uit elkaar gehaald. De regels van het spel bepaalde dat het geld met de ander gedeeld moest worden, maar de verdeling werd bepaald door degene die het geld in eerste instantie kreeg. De verschillen tussen de kandidaten waren duidelijk. Als de kleine deelnemers (minder dan 1,70 meter) werden benadeeld reageerden ze veel agressiever dan de grote mannen (ongeveer 2 meter). Uiteindelijk hielden de kleinere mannen 14 van de 18 tokens voor zichzelf. De langere mannen waren schappelijker en hielden 9 van de 18 tokens voor zichzelf.

Er kan dus geconcludeerd worden dat ze sneller agressief worden en dat het Napoleon Complex invloed heeft op het dagelijkse leven van de kleine man. Wat de kleine man ook niet helpt is dat er studies zijn die aantonen dat langere mannen meer kans hebben om verkiezingen te winnen en een betere baan krijgen. Misschien dus wel logisch dat ze wat agressiever zijn.

Die kleintjes mogen dan wel agressiever zijn, maar ze zijn over het algemeen ook de betere voetballers en wel om deze 5 wetenschappelijke redenen.

Bron: MAN-MAN