De komende 13 dagen worden één groot voetbalfeest

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en zeggen dat je even goed naar je persoonlijke kalender moet kijken van nu tot en met 6 mei. Dikke kans namelijk dat je een heleboel afspraken moet gaan cancellen, want in de komende 13 dagen zijn er maar liefst 10 wedstrijden die je niet wilt missen. Of je nu feestjes hebt of een vakantie gepland hebt staan, het moet allemaal wachten. Beter ga je namelijk gewoon achter de tv zitten en laat je het voetbalgeweld over je heen komen.

13 daags voetbalfeest

Het begint natuurlijk allemaal vandaag al met de eerste halve finale van de Champions League tussen Liverpool en AS Roma. Twee verrassende namen in deze fase van het miljardenbal, maar dat maakt de wedstrijd zeker niet minder. De andere halve finale is op papier nóg mooier, met de strijd tussen twee Europese grootmachten FC Bayern en Real Madrid. Daarna volgt het kleine broertje van de Champions League, maar dat affiche is van hetzelfde niveau: Arsenal – Atlético Madrid. Volgende week spelen ze allemaal de return en dus heb je al 6 topwedstrijden te pakken.

In het weekend is er echter ook nog genoeg te genieten met op zondag de kraker tussen Manchester United en Arsenal. Op diezelfde dag wordt ook de Old Firm gespeeld, oftewel Celtic – Glasgow Rangers. Het weekend erop is nóg beter met op zondag 6 mei Chelsea – Liverpool en daarna, tromgeroffel…. El Clasico! Barcelona zal dan thuis aartsrivaal Real Madrid ontvangen. Hieronder een volledig overzicht.

24 april: Liverpool – AS Roma (20:45)
25 april: FC Bayern – Real Madrid (20:45)
26 april: Arsenal – Atlético Madrid (21:05)
29 april: Celtic – Glasgow Rangers (13:00)
29 april: Manchester United – Arsenal (17:30)
1 mei: Real Madrid – FC Bayern (20:45)
2 mei: AS Roma – Liverpool (20:45)
3 mei: Atlético Madrid – Arsenal (21:05)
6 mei: Chelsea – Liverpool (17:30)
6 mei: FC Barcelona – Real Madrid (20:45)

Dus zoals we al zeiden: heb je plannen de komende 13 dagen? Cancellen en verzamel al je vrienden om deze wereldpotten gezamenlijk te kijken. Maakt het toch altijd nog wat mooier. Hetzelfde geldt trouwens voor zaterdag 16 juni. Op die dag worden er namelijk maar liefst 4 WK wedstrijden achter elkaar gespeeld. En dat zijn niet de minste.