Konami lanceert PES 2018 demo en laat extreem realistische gezichten zien

Voor de voetbalgame-verslaafden was dit een dag om naar uit te kijken, want Konami heeft de demo voor PES 2018 vandaag online gezet. Naast de demo zijn er ook meerdere beelden gereleased van verbeterde gezichten, die er extreem realistisch uitzien. De keuze tussen PES 2018, dat een week geleden op de gamescom nog werd verkozen tot beste sportgame, en FIFA 18 wordt zo toch weer een stukje lastiger.

Gezichten PES verbeterd

PES 2018 heeft hard z’n best gedaan om de gezichten er weer bizar realistisch uit te laten zien. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van bekende spelers in PES 2018. De gezichten zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Demo PES 2018

In de demo van PES 2018 heb je behoorlijk wat mogelijkheden. Je kunt best veel teams kiezen, waaronder de Europese partner clubs Barcelona, Dortmund en Liverpool. De overige teams zijn Inter, Corinthians, Flamengo, Boca Juniors, River Plate, Colo Colo en zelfs de nationale teams van Duitsland, Argentinië en Brazilië. Het vette aan de demo is ook dat je de vernieuwde CO-OP modus kunt testen. De co-op modus maakt het mogelijk om met maximaal 6 spelers tegelijk te gamen. Zo kun je een potje 3 tegen 3 doen, waar het voorheen alleen mogelijk was om 1 tegen 1 te spelen. Helaas is dat in de demo alleen offline mogelijk, maar het geeft je wel een beeld van hoe het werkt.

Je werkt de oefenpotjes overigens af in het Camp Nou of het Signal Iduna Park van Dortmund. Hieronder zie je een Youtuber die de Demo van PES 2018 speelt. Hij neemt je even door het menu en speelt daarna twee wedstrijden. Mocht je geen zin hebben om direct de hele demo te downloaden, dan geeft deze video je alvast een heel goed beeld. Je hoeft overigens ook niet de hele video te checken. Na 08.40 minuten is zijn eerste wedstrijd (Barcelona – Liverpool) klaar en heb je al prima indruk.

Het veld ziet er wat ons betreft een tikkeltje nep uit, maar de bewegingen, zoals je bij Suarez’ goal op 5.26 min ziet, zijn wel extreem realistisch. De manier waarop hij het kopduel aangaat en de bal achter de doelman verdwijnt verdienen een applausje voor Konami. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en kunnen niet wachten ‘m zelf te testen.

Hier hebben we trouwens de graphics van Fifa en PES met elkaar vergeleken. Wie wint er volgens jou?