Dit kost elke basisopstelling van de top 6 in de Premier League

De top zes van de Premier League is qua financiën van een ander niveau dan waar dan ook. Niet zo gek met al die tv-gelden voor de Premier League en daarom gooien ze ook flink met geld om een zo sterk mogelijk basiselftal neer te zetten. Van die top 6 valt eigenlijk één ding echt op: hoe goed Tottenham het doet zonder belachelijk veel geld uit te geven. The Sport Bible zocht uit hoeveel elke basisopstelling heeft gekost die afgelopen weekend startte.

Kosten basisopstelling

Laten we ons vooral even richting op Tottenham. Hun basisopstelling van afgelopen weekend kostte ‘maar’ 104 miljoen pond, wat zo’n €124 miljoen is. Harry Kane werd gratis opgepikt in 2008, Dele Alli werd voor een kleine €6 miljoen gekocht van MK Dons en spelers als Eriksen en Vertonghen werden ook relatief goedkoop binnengehaald.

Tottenham

Hugo Lloris – £12m
Kyle Walker – £4.5 million
Toby Alderweireld – £11.5 million
Jan Vertonghen – £9 million
Ben Davies – £10 million
Eric Dier – £4 million
Mousa Dembele – £15 million
Christian Eriksen – £11 million
Son-Heung Min – £22 million
Dele Alli – £5 million
Harry Kane – £0

Als je het vergelijkt met de kosten van clubs als City, United en koploper Chelsea dan doet de huidige nummer twee het met de helft van het geld veel beter. Alleen Liverpool kan nog zeggen dat ze niet veel meer uitgegeven hebben dan Tottenham, maar zij moesten het afgelopen weekend zonder Henderson en Lallana doen. Conclusie: The Spurs en Pochettino doen het fantastisch.

Leestip: De Premier League heeft weer iets bedacht om nog meer geld te verdienen

Bron: The Sport Bible