Het ultra-moderne FC Krasnodar stadion is ongelofelijk ziek

Als je aan de mooiste stadions ter wereld denkt kom je al snel bij de stadions van topclubs uit, maar daar kan vanaf nu een nieuwe bij: het stadion van FC Krasnodar. We horen je al denken, ‘what the f…, Krasnodar? Hoe kunnen die zo’n dik stadion hebben dan?’ Dat heeft alles te maken met eigenaar Sergej Galitsky die wat miljarden op zijn bankrekening heeft. Daar gaan we nu verder niet op in, want we willen alle aandacht vestigen op het ongelofelijke stadion.

Krasnodar Stadium

De Russische club werd in 2008 pas opgericht en heeft zich binnen no-time opgewerkt tot de hoogste Russische divisie, waar ze nu tweede staan. Sinds oktober 2016 spelen ze in dit stadion wat zijn weerga niet kent. Van buiten is het overduidelijk geïnspireerd op het Colloseum uit de tijd van de Romeinen.

Maar als we binnenkijken is het allemaal nóg indrukwekkender. Met een capaciteit van 34.000 is het op zich niet bijzonder groot, maar een groot deel van het interieur wordt gebruikt als gigantisch futuristisch videoscherm met gruwelijke visuals. Daar kunnen we wel allerlei foto’s van laten zien, maar het komt pas echt tot zijn recht in onderstaand filmpje. Wow.

Video: @DanHaslam

Voor het totaalplaatje hebben we onderstaande video ook even toegevoegd, waarin je een nog beter beeld krijgt van het stadion. Zowel van binnen als van buiten. Wat ons betreft is dit in ieder geval één van de mooiste stadions in Europa. En misschien zelfs wel ter wereld.

Voor Vilhena wordt het in ieder geval een uitdaging om in Krasnodar te slagen en bij Oranje in beeld te blijven. Ben jij zelf ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Defensie is op zoek naar teamspelers en heeft een aantal mooie vacatures open staan. Je zult er niet de bedragen verdienen die Vilhena verdient, maar je kunt toch mooie bonussen scoren tot wel €5.000 per jaar.