Opvallend: draagt Toni Kroos geen scheenbeschermers?

Scheenbeschermers zijn een belangrijk onderdeel van je voetbaluitrusting. De naam zegt al waar ‘ie voor dient natuurlijk, maar voor veel voetballers is het juist alleen maar iets dat in de weg zit. Ze riskeren hun schenen liever dan dat ze met zo’n lomp ding om de benen rondlopen. Tijdens trainingen worden ze dan ook vaak in de tas gelaten, maar bij de wedstrijd moeten ze wel gedragen worden. Dat zijn nou eenmaal de regels.

Ook bij de UEFA en FIFA staat het in de reglementen dat een voetballer scheenbeschermers moet dragen. Toch lijkt Kroos zich daar niet zoveel van aan te trekken. Tijdens het WK viel het al op en ook in La Liga lijkt het erop dat hij geen scheenbeschermers draagt. Of toch wel?

View this post on Instagram

First step✅ On our way to the next title.

A post shared by Toni Kroos (@toni.kr8s) on

Geen scheenbeschermers voor Kroos

We gingen even op onderzoek uit hoe en of Kroos onder die regel uit komt en we kwamen er al vrij snel achter dat er wel degelijk iets onder de sokken van Kroos zit, ongeveer ter hoogte van de schenen. Scheenbeschermers zijn het echter niet te noemen, maar de FIFA maakt ook niet echt duidelijk wat officieel een scheenbeschermer is en wat niet. In plaats van reguliere scheenbeschermers zoals jij en ik die kennen, draagt Kroos neppe om ‘te doen alsof hij aan de FIFA-regels voldoet’. Als hij niets onder de sokken droeg kreeg hij dat waarschijnlijk te horen van de scheids.

Hierboven kun je heel goed zien wat hij onder zijn sokken stopt en zogenaamd scheenbeschermers moeten zijn. Echt stevig ziet het er niet uit. Hoewel we volledig snappen dat voetballen zonder scheenbeschermers veel fijner is (wij doen dat ook altijd tijdens de trainingen), beschermt het je been natuurlijk wel. Maar goed, dat zal Kroos ook wel weten.

Kroos is niet alleen op het gebied van scheenbeschermers een unieke voetballer, maar ook op het gebied van voetbalschoenen. De Duitse middenvelder draagt namelijk al jaren dezelfde kicksen.

Bron: Footy Headlines