Kun jij zelfs het trainingsschema van de Nederlandse commando’s aan?

Wat hebben de beste spelers in de grootste competities met elkaar gemeen? Dat ze naast een feilloze techniek ook beschikken over een topfit lichaam en ongekend doorzettingsvermogen. Alleen met deze combinatie kun je het tegenwoordig redden in het moderne voetballer. Vind jij jezelf een moderne voetballer en ben je zowel fysiek als mentaal een absolute winnaar? Dan is de KCT trainings-app de ultieme test, want deze speciaal is ontworpen om jongetjes van échte winnaars te onderscheiden.

Special Forces van Nederland

De KCT trainings-app is ontwikkeld voor de kennismakingsdagen van de Korps Commandotroepen. Tijdens deze dagen moet je kunnen aantonen dat jij fysiek in staat bent om tot de allersterkste militairen van het land te kunnen behoren. Het gaat ten slotte om de Special Forces van Defensie. Zij kunnen op de meest onverwachte momenten, overal ter wereld worden ingezet. Zo zit je het ene moment op de bank een voetbalwedstrijd te kijken met je maten, een dag later sta je in een droge woestijn of help je een Nederlands gezin uit een oorlogsgebied te ontsnappen (zie video hieronder). Commando’s maken de meest extreme omstandigheden mee en daarom is het zo belangrijk dat ze, net zoals topvoetballers, echte teamplayers en doorzetters zijn.

App en trainingsschema

Om de jongens van de mannen te onderscheiden worden tijdens de kennismakingsdagen van de Korps Commandotroepen fysieke tests gedaan. Defensie heeft een uitgebreide app ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op deze test. Die trainingsapp vind je hier. Het trainingsschema dat in deze app verwerkt zit is bepaald niet voor softies.

De KCT-app bevat een trainingsschema dat je in 6 weken klaar moet stomen voor de zware fysieke test tijdens de kennismakingsdagen. Het schema bestaat uit hardlopen, zwemmen en krachttrainingen zoals push-ups, chinning en sit-ups. De app geeft precies aan wat je elke dag moet doen en tijdens de oefeningen krijg je soms ook mentale oefeningen. Week 1 is misschien nog een makkie voor je, maar heb je in week 6 na onderstaande training nog steeds zo’n grote mond?

Benieuwd naar het hele trainingsschema en wil je weten of jij sterk genoeg bent om tot de sterkste militairen van Nederland te behoren? Download de app en lees hier alles over het werk als Commando. Zo kom jij perfect voorbereid naar de kennismakingsdagen KCT.