Kylian Mbappé onthult de reden achter zijn typische celebration

We hebben het al regelmatig over Mbappé gehad en iedereen die voetbal ook maar een beetje volgt weet inmiddels dat de jonge Fransman na de doorbraak van vorig seizoen een gigatransfer heeft gemaakt naar PSG. Hij is nog steeds maar 18 jaren jong, maar in alles zie je dat het een wereldtopper wordt (of al is). Overal waar hij komt scoort hij (behalve tegen Buffon) en overal waar hij komt viert hij die goals op zijn eigen manier: met de armen over elkaar.

Gisteren was het alweer zover bij zijn debuutwedstrijd voor PSG. Waarom hij op deze manier juicht wisten we niet, maar hij heeft inmiddels onthult waarom hij dat doet.

Zijn eerste goal voor PSG

Mbappé celebration

Toen hij zijn goal in Dortmund vierde door met de armen over elkaar op zijn knieën te glijden, dachten we eerst aan een Henry referentie, maar niets blijkt minder waar. Het heeft namelijk alles te maken met zijn kleine broertje. Toen de twee broers een potje FIFA tegen elkaar speelden en de kleinste telg uit de familie won, vierde hij dat op de manier waarop Kylian nu zijn doelpunten viert. Het zal zijn kleine broertje bij elke goal extra trots maken. Toch wel een mooi gebaar.

Leestip: Wat betekent de ‘Dybalamask’ celebration eigenlijk precies?