La Liga heeft belachelijk plan om internationaal meer aanzien te krijgen

Er bestaat geen twijfel over het feit dat de Premier League de grootste en meest lucratieve competitie ter wereld is. Het is de meest populaire competitie ter wereld en dat is terug te zien in de tv-gelden die ze krijgen. De beste teams komen echter niet uit Engeland en we snappen daarom wel dat het in Spanje een beetje steekt dat ze internationaal minder aanzien hebben. Ze hebben echter een plannetje gemaakt om meer buitenlandse fans en internationaal meer aanzien te krijgen. Oftewel: een plannetje om meer televisiegelden te verdienen.

Wedstrijden spelen buiten Spanje

Officials van La Liga zijn begonnen met gesprekken over het spelen van belangrijke wedstrijden in het buitenland. Dat zei de President van de competitie tegen de Financial Times. Een andere Britse krant, The Guardian, meldt dat het dan waarschijnlijk om bestemmingen als Amerika en Azië zal gaan. Vooral El Clasico is dan een interessante optie. Momenteel is dat al één van de best bekeken sportevenementen ter wereld en het zou gegarandeerd stadions uitverkopen in die landen.

Asensio starts against Barça at the Bernabéu! ? #ElClasico

Een bericht gedeeld door LaLiga (@laliga) op

“La Liga is globaal entertainment en we willen de internationale status en het aanzien van de competitie laten groeien. Een onderdeel om dat te bereiken is het bespreken van de optie om sommige wedstrijden buiten Spanje te voetballen,” zei Tebas.

Alles voor het geld

Wij vinden het een belachelijk idee, want hiermee benadeel je de fans uit eigen land enorm. Laat staan de die hard fans die een seizoenskaart hebben. Daarnaast weten we ook niet precies hoe ze bij zo’n wedstrijden in het buitenland rekening houden met een thuis- en uitspelend team. Het zou in ieder geval maar weer eens bewijzen dat er in het voetbal niks belangrijker is dan geld.

De Premier League heeft ook ooit met deze gedachte gespeeld, maar dat idee werd snel in de prullenbak geworpen. Dat extra geld hebben ze ook helemaal niet nodig, want ook dit jaar heeft de Engelse competitie het record aan sponsorinkomsten weer verpulverd.

Bron: 101 Great Goals