De laatste evoPOWER ooit is ook de meest gruwelijke ooit

Na een flinke tijd lijkt er een einde te komen aan een tijdperk binnen PUMA. Ze gaan namelijk afscheid nemen van de evoPOWER, die begin 2018 waarschijnlijk vervangen gaat worden door een nieuw model. En hoe neem je afscheid van een schoen die je zoveel gegeven heeft? Juist, in stijl.

PUMA evoPOWER Vigor 1 3D ‘Blue Depths’

Een flinke naam zoals je hierboven ziet en vooral ‘3D’ valt natuurlijk op. Het is de tweede keer dat het Duitse merk een driedimensionale uitvoering van de evoPOWER lanceert en wat dat eigenlijk wil zeggen, is dat er over de gehele upper kleine puntjes verspreid zijn. In vaktermen wordt dat AccuFoam genoemd en wat ze hiermee willen bereiken is meer controle, meer nauwkeurigheid en meer kracht bij het schieten en passen.

Dat 3D effect ziet er dus al vet uit, maar het is vooral de kleur die deze schoen echt gruwelijk maakt. Een glimmende upper met verschillende tinten blauw, alsof je in de oceaan kijkt. Vandaar de naam ‘Blue Depths’ dus. De PUMA-streep en ‘PWR’ branding zijn hier subtiel in verwerkt en dat vinden wij de perfecte keuze. Tenslotte zorgt het verhoogde en gebreide ‘sokje’ voor meer comfort. In het kort: een topschoen.

Hoewel we niet 100% zeker weten dat dit de laatste evoPOWER is, gaan we daar eigenlijk wel een beetje vanuit. Het is ook nog eens een limited edition, dus als je deze PUMA evoPOWER Vigor 3D wilt moet je ‘m snel hier bestellen.

Foto’s: SoccerBible