Dit zijn de eerste classy shirts van nieuwe MLS club Los Angeles FC

Het is al ruim twee jaar geleden dat bekend werd gemaakt dat er een nieuwe voetbalclub in Los Angeles kwam, naast LA Galaxy. Behalve de naam LAFC werd toen ook meteen het clublogo onthuld en we waren meteen verkocht. Het is namelijk met gemak één van de vetste logo’s in de voetbalwereld. Daar komt dan bij dat de clubkleuren zwart met goud zijn, dus wij hebben heel erg uitgekeken naar de eerste tenues van de nieuwe club die dit seizoen voor het eerst in actie gaat komen.

LAFC tenues 2018

En hebben de tenues de verwachtingen waargemaakt? Wat ons betreft een volmondige ‘JA’. Er is expres gekozen voor een niet al te extreem design en de clubkleuren eerst maar eens te laten inwerken op de voetballiefhebbers. Toch zit er zowel in het thuis- als uitshirt een subtiel patroon verwerkt en zijn er een aantal heel toffe details terug te vinden die verwijzen naar ‘The City of Angels’.

Opvallend is ook de sponsor YouTube TV. De wedstrijden van LAFC zullen door deze samenwerking te zien zijn via YouTube. Helaas wel alleen voor inwoners van Los Angeles. Hieronder hebben we de twee shirts onder elkaar gezet met wat detailshots.

LAFC thuis

LAFC uit

Dat is toch gewoon classy of niet? Het enige nadeel is toch wel de rode playbutton van YouTube, maar goed. Ook deze club heeft een sponsor nodig. Ze maken in ieder geval een goede eerste indruk in de MLS met deze tenues. Zou je wel zo’n shirtje willen hebben? Dan kun je zowel het thuis- als uitshirt van LAFC hier bestellen.

Een tijdje geleden maakten we al een overzicht van de beste nieuwe MLS shirts die tot dan toe gepresenteerd waren. Hier vind je die top 5.