Langste uittrip ter wereld loopt uit op een deceptie

Van je club houden is niet altijd een feest, zeker niet als je in Rusland woont en een uitwedstrijd hebt aan de andere kant van de wereld. Dat was namelijk het geval voor Baltika Kaliningrad fans afgelopen zaterdag. Ze moesten maar liefst 10.000 kilometer reizen om hun club in actie te zien, dus dan mag je er wel wat van verwachten toch? Helaas, want het liep uit op een doodsaai gelijkspel.

Langste uittrip ter wereld

Op zich is een doodsaai gelijkspel geen uniek iets, want in de Eredivisie zien we zo’n potjes regelmatig. Het voordeel is echter dat Nederland nogal klein is en dat je geen duizenden kilometers hoeft af te leggen. In Rusland is dat iets anders. Stel je eens voor dat je 11 uur moet vliegen, een week in de Trans Siberië trein moet zitten of 134 uur moet rijden door het sombere en koude Rusland om vervolgens weer terug te gaan na 90 minuten voetbal in de tweede divisie, zonder een goal gezien te hebben.

Vladivostok (wie kent het niet?) ligt in het uiterste oosten van Rusland, net boven de grens van Noord-Korea en klinkt net zo gezellig als dat het is. Niet echt dus. Of er daadwerkelijk fans aanwezig waren weten we niet, maar het is te hopen van niet. Zo’n reis voor een doelpuntloos gelijkspel gun je niemand.

Als jullie team een uitwedstrijd heeft zal de reis in ieder geval veel korter zijn en deze tussenstops herken je zeker.

Bron: Sport Bible