Last van zweetvoeten? Zo kom je er vanaf

Dit is altijd een vervelend moment in de kleedkamer. Na 90 minuten zwoegen gaan massaal de schoentjes uit en opeens ruikt het hele gebouw naar een radioactieve vuilnisbelt op een hete zomerdag. Wie is de schuldige? Als jij het bent dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Zijn het je teamgenoten, dan wordt het tijd om hen onderstaande gouden tip door te sturen. Want er is een perfecte manier om van je zweetpootjes af te komen.

Huh, listerine?

De stank op je voeten wordt voornamelijk veroorzaakt door bacteriën. Door regelmatig een voetenbad met Listerine te nemen zouden zweetvoeten verleden tijd moeten worden. In Listerine zit namelijk benzoëzuur en ethanol. Deze stofjes killen bacteriën, ziektekiemen en zelfs bepaalde schimmels. Gebruik de volgende verhouding voor het voetenbad:

  • 1 deel Listerine
  • 2 delen warm water

Laat je voeten 15 tot 20 minuutjes in het mengsel rusten. Je hoeft geen volle teil te maken, een bodempje is genoeg. Zo lang je voetzool en de plekken tussen je tenen maar enigszins onder water staan. Daar zitten de meeste stankveroorzakers. Je teamgenoten zullen je dankbaar zijn. Je vriendin waarschijnlijk ook.

Leestip: Zo verwijder je de ongelofelijke stank uit je scheenbeschermers