Lazio Ultra’s hanteren speciale dress code voor fanatieke aanhang

Ultra’s zijn de fanatieke fans van een voetbalclub en dat laten ze op verschillende manieren blijken. Eén van die manieren is de kleding en bij Lazio nemen ze dat heel serieus. De Lazio Ultra’s hebben altijd al een liefde gehad voor de Britse en casual cultuur in het stadion. De groep die de Curva Nord van 1987 tot 2010 leidde waren de Irriducibili en zij brachten de stijl en manier van supporten van Engelse hooligans naar het stadion van Lazio. Aan het begin van het seizoen deelde deze fans zelfs een folder uit waarop uitgelegd werd hoe de fans zich moeten kleden als ze naar de Curva Nord (het Ultra gedeelte) van het Stadio Olimpico komen.

Dress Code Lazio

Op de folder wordt uitgebreid uitgelegd hoe de fans zich moeten kleden, want deze stijl is altijd al een spiegel geweest van waar ze voor staan als club. Op deze manier wil het Ultra’s deel zich onderscheiden van andere fans en dan met name die van AS Roma, want zij zouden een ‘trashy’ stijl hebben.

Maar terug naar die van Lazio, want hoe moeten ze zich dan kleden? Te beginnen bij de schoenen: Clarks, New Balance en adidas zijn oké. Als broek wordt eigenlijk alles wel geaccepteerd, zolang je maar niet in pak komt. Jassen van The North Face, Barbour, Schoot, militaire jassen en bombers worden ook goedgekeurd.

Accessoires

Op het gebied van accessoires zijn de regels nog iets gecompliceerder. Een gouden regel bij de Irriducibili is dat de sjaal gewoon om de nek gedragen moet worden en niet anders. Als je een bril wilt dragen worden casual en classic merken zoals Ray Ban en Persol geaccepteerd. Petten zijn alleen geaccepteerd als het Lazio logo of het logo van een Ultra’s groep erop staat. Kapsels met het logo erin geschoren en kleine tasjes zijn verboden.

Een flinke lijst eisen waar je kledingstijl aan moet voldoen dus als je op de Curva Nord wilt staan tussen de Lazio Ultra’s. Een ander merk wat je veel ziet bij voetbalwedstrijden is Stone Island. Hier lees je over de onmiskenbare relatie tussen Stone Island en voetbalhooligans.

Bron: NSS Mag