Hoe LeBron James bakken met geld verdient door goede prestaties Liverpool

LeBron James, a.k.a. The King, wordt door velen gezien als de beste basketballer aller tijden en dat zal hij ongetwijfeld ook merken in de portemonnee. Hij krijgt een monstersalaris, verdient met commerciële activiteiten extra centjes en hij investeert het. Hij is immers ook op de hoogte van het gezegde ‘geld maakt geld’ en dat heeft hij al ondervonden door een succesvolle investering in Beats by Dre. Nu blijkt echter dat hij ook maximaal geld aan het verdienen is aan Liverpool.

Flinke stijging aandeel Liverpool

The King heeft jaren geleden een investering gedaan in een aandeel van Liverpool, dankzij een samenwerking met Fenway Sports Partners, die toevallig eigenaar zijn van Liverpool. De NBA ster kreeg een aandeel van 2% in plaats van dat hij $6.5 miljoen kreeg (wat destijds de waarde van die 2% was). Volgens ESPN was dat een uitstekende beslissing, want nadat Liverpool zich heeft geplaatst voor de Champions League is de waarde van James’ 2% aandeel gestegen naar $32 miljoen.

Reds!! ??? Get that semi-final W!! @liverpoolfc ? #SFG? #LFC⚽

Een bericht gedeeld door LeBron James (@kingjames) op

Zijn investering is nu dus ongeveer vijf keer zoveel waard als het moment dat hij er instapte. ESPN meldt ook dat The Reds nu $1.49 miljard waard zijn, waarmee ze op nummer acht staan van de meest waardevolle voetbalclubs ter wereld. Die waarde zal alleen maar toenemen als ze de finale tegen Real Madrid zullen winnen. En dan zal LeBron ook weer wat rijker worden.

Wellicht kan hij sensatie Mo Salah dan wat geld toeschuiven, want wat is die man goed dit jaar. Check bijvoorbeeld maar eens waar Liverpool in de Premier League zou staan als alleen Salah’s goals en assists zouden tellen. Heel sick.

Bron: Sport Bible