Legendarische voetbalmomenten komen samen in deze epische korte film

Voetbalfans over de hele wereld hebben allemaal wel één of meerdere momenten op hun netvlies gebrand staan. Afhankelijk van afkomst, clubvoorkeur en andere factoren kunnen dat heel veel verschillende momenten zijn, maar dat ze een speciaal plekje in je hart hebben is duidelijk. Dat is wat voetbal met je doet. Het Engelse Art of Football heeft een groot aantal van die legendarische momenten samengebracht in de briljante korte film ‘Football, We Love You’.

Football, We Love You

Art of Football is vier jaar geleden opgericht met de intentie om een ode te brengen aan die speciale voetbalmomenten. Een creatief meesterwerk maken die jou er voor altijd aan herinnerd waarom je verliefd bent geworden op het voetbal. Deze korte film is hun liefdesverklaring aan het voetbal.

Het project van deze volledig met de hand getekende film startte in september 2016 en ze hadden de intentie om de film te lanceren in december 2017. Dat haalden ze niet, maar twee kerstmissen, drie breakdowns en 1600 tekeningen na de start van het project is ‘ie eindelijk af. En het resultaat is episch. Kijk zelf maar.

De animatie is dus volledig met de hand gedaan en gecreëerd door de 23-jarige Gabe Cuthbert (oprichter van Art of Football) en zijn goede vriend Matt Williams. De stem van de commentator zal je ook wel bekend voorkomen, want dat is Martin Tyler. Die van FIFA ja. Ze hebben hem weten te strikken om de volledige film aan elkaar te praten. Geniaal. Een passende ode aan het voetbal.

Ook Nike & FC Barcelona lanceerden onlangs een prachtige korte film om hun 20-jarige samenwerking te vieren. Zeker het kijken waard.

Bron: Art of Football