Leicester City debuteert in Champions League met dit derde shirt

Ja wij moeten er ook nog een beetje aan wennen. Leicester City speelt volgend seizoen gewoon Champions League. Het is de eerste keer in de clubhistorie dat de club zich mag laten zien in het miljardenbal, dus dan is een goede eerste indruk essentieel. Qua verschijning is dat in ieder geval gelukt, want dit derde shirt ziet er wonderschoon uit. The Foxes zullen hun Europese uitwedstrijden in dit witte tenue gaan afwerken.

Door het sprookjesachtige kampioenschap van vorig jaar heeft Leicester natuurlijk een behoorlijke status gekregen. Iets wat Puma dondersgoed weet, want elk tenue ziet er komend seizoen geweldig uit.

leicester city shirt

Het voornamelijk spierwitte tenue wordt subtiel aangevuld door dunne verticale lijnen over het shirt. De lijnen zijn net als het Puma logo, de King Power letters en het clublogo zelf in het blauw gedaan. De oplettende kijker is echter opgevallen dat het nieuwe Premier League logo op de mouw niet in het blauw is. De rest van het tenue is overigens ook wit met blauwe accenten en dunne lijntjes. Die dunne lijnen zien we steeds vaker trouwens. Het derde shirt van Tottenham en het uit- en derde shirt van Wolfsburg zijn daar mooie voorbeelden van.

leicester-city-shirt-2-e1468064956157

Een geweldig tenue waarin Ranieri en de zijne het sprookje proberen voort te zetten in Europa. Nu kunnen wij alleen nog hopen op een gelukkig einde.

Lees ook: De 10 vetste voetbalshirts voor het nieuwe seizoen tot nu toe