Lieke Martens en Ronaldo krijgen eigen Nike voetbalschoenen na uitverkiezing

Gisteren was de avond van Lieke Martens en Ronaldo nadat ze verkozen werden tot beste voetbalster en voetballer ter wereld bij ‘The Best FIFA Football Awards 2017’. Volgens ons twee terechte keuzes na het übersuccesvolle jaar dat zowel Lieke als Ronaldo heeft gehad. Beide spelers staan ook onder contract bij Nike en het Amerikaanse merk heeft de twee beste ter wereld nu verwend met een limited edition Mercurial.

Nike Mercurial ‘Lieke Martens’

We kunnen gerust stellen dat 2017 het jaar van Lieke Martens was bij het vrouwelijke voetbal. Ze leidde de Oranje Leeuwinnen naar de EK winst in eigen land en ze werd ook nog eens gekozen als beste speelster van dat toernooi. Later won ze de prijs voor beste voetbalster van Europa bij de Champions League loting en nu komt daar deze prachtige individuele prijs bij. Reden genoeg om je eigen voetbalschoen te krijgen dachten ze bij Nike en daar zijn wij het roerend mee eens.

De kleuren van de schoen zijn een ode aan de Oranje Leeuwinnen en het logo van de KNVB voetbaldames is op de hak en inlegzool geplaatst. De zoolplaat verandert van zilver naar blauw om vervolgens over te lopen in oranje rond de voorvoet. Op de veters is ‘1st’ te zien, wat natuurlijk een verwijzing is naar de EK winst én haar individuele prijzen. De Nike Swoosh heeft een multi-color oranje kleur gekregen die naar blauw overloopt en wordt omring door een platinum randje. Het fraaiste detail is natuurlijk het gigantische ‘LIEKE’ op de binnenkant van de voet.

Helaas zullen Nike’s Lieke schoenen niet verkocht worden en zijn ze exclusief voor de beste voetbalster ter wereld.

Nike Mercurial CR7 ‘Melhor’

Alweer is Ronaldo de beste van het jaar. ‘Melhor’ is dan ook de Portugese vertaling van ‘beste’ en dat maakt de naam van deze schoen zeer passend. Ten opzichte van het laatste Nike x CR7 ‘Cut to Brilliance’ hoofdstuk is er eigenlijk niet heel veel veranderd aan de schoen, behalve dat de witte zoolplaat en het witte ‘CR7’ vervangen is door platinum. Een knipoog naar de prijzen die hij gewonnen heeft. Ook de hak is wat anders geworden en de Nike Swoosh heeft wat 3D effecten gekregen.

In tegenstelling tot Lieke’s schoenen wordt deze Nike Mercurial CR7 ‘Melhor’ wel verkocht. Je zult er echter héél snel bij moeten zijn want ze worden in gelimiteerde aantallen verkocht. Voor je het weet zijn ze weg. Vandaag (24 oktober) gaan ze om 09:00 uur hier in de verkoop.