De lijst met meest verkochte WK shirts in Amerika is zeer opvallend

Net als ons Oranje is Amerika er niet bij tijdens het WK in Rusland, maar dat wil niet zeggen dat de voetbalfans in dat land het toernooi niet volgen en de shirts niet kopen. Soccer.com, de grootste voetbal retailer in de VS, heeft onderzoek gedaan naar welke shirts en spelers het meest populair zijn in alle 50 staten van de VS.

De populairste WK shirts in de VS

Het zal wellicht niet als een verrassing komen dat Mexico domineert op het gebied van meest verkochte shirts. Er zijn namelijk veel Mexicaanse immigranten aanwezig en misschien zitten er ook een hoop mensen tussen die Trump gewoon een beetje willen pesten. Vooral in de staten in het zuiden en oosten is Mexico sterk vertegenwoordigd. Verder zien we behoorlijk veel Duitsland en zelfs een staat waar het Belgische shirt het meest verkocht is.

Lozano de populairste in Amerika

Wat wij wel heel opvallend vinden is dat shirts met de naam van PSV’er Hirving Lozano in de meeste staten het meest verkocht is. In maar liefst 10 staten was het de populairste speler, nog boven Messi. Dat zal na zijn doelpunt tegen Duitsland in ieder geval niet minder geworden zijn, want het was de enige waardoor ze met 1-0 van de wereldkampioen wonnen.

Het ontbreken van Nigeria vinden we trouwens ook best opvallend, want dat thuisshirt was volgens velen toch het mooiste shirt van het WK. De titel voor beste tattoo van het WK gaat in ieder geval naar de captain van IJsland. Echt gruwelijk!