Deze limited edition Nike Mercurials zijn voor de echte CR7 fanboys

Nike heeft Ronaldo al vele malen in het zonnetje gezet met een speciaal paar Mercurials, maar deze nieuwe limited edition is toch wel de ultieme fanboy edition. Daar komen we later op terug, maar eerst: waarom is dit paar ontworpen? Dat heeft te maken met het feit dat CR7 nu kampioen is geworden in de Premier League, La Liga én Serie A. Nu met Juventus natuurlijk en dat is ook wel in het design van de schoen terug te zien.

Nike Mercurial Superfly CR7

De basis van de schoen is zwart en in het wit is er in gigantische letters ‘CR7STIANO’ te lezen. De 7 is overigens goud, maar de combinatie van het zwart en wit is een knipoog naar Juve. Terugkomend op de ultieme fanboy edition, als de naam zo groot op de schoen staat dan kun je daar toch wel over spreken. Die naam loopt overigens door tot onder de zool en dat zorgt voor een heel tof effect.

Er is nog een aspect wat naar zijn huidige club verwijst en dat zijn de uiteindes van de veters. Die zijn namelijk zwart-wit gestreept. De schoen krijgt nog een extra dosis klasse en limited edition luxe door de gouden zoolplaat en andere kleine gouden details, zoals de 7 in ‘CR7STIANO’. Op de inlegzool is de typische celebration pose van de Portugees nog terug te vinden om de schoenen helemaal Ronaldo te maken.

We zeiden al dat het een limited edition betreft, maar hoeveel worden er gemaakt dan? 2019 om precies te zijn en die worden allemaal individueel genummerd. Weet je precies welk paar je hebt. Je zult er in ieder geval snel bij moeten zijn als je een paar wil, want normaal gesproken zijn limited editions als deze in minuten uitverkocht. Op maandag 6 mei begint de verkoop en je kunt je hier alvast inschrijven, zodat je er als eerste bij zal zijn.

Foto’s: SoccerBible