Nike lanceert gruwelijke Mercurial CR7 kicksen om twee redenen

Ze kropen tegen Iran door het oog van de naald, maar het Portugal van Cristiano Ronaldo heeft zich geplaatst voor de knockout-fase van het WK 2018 in Rusland. Ze zullen in de achtste finale aantreden tegen Uruguay en Ronaldo zal dan op heel bijzondere kicksen gaan spelen. Nike heeft vandaag namelijk de limited edition Mercurial Superfly CR7 Chapter 6 ‘Edição Especial’ gelanceerd.

Nike Mercurial Superfly CR7 Chapter 6 ‘Edição Especial’

In maart werd hoofdstuk 6 van de reeks CR7 voetbalschoenen gelanceerd onder de naam ‘Born Leader’. Dat had natuurlijk te maken met zijn rol als captain van Portugal. Hij droeg de aanvoerdersband voor het eerst op 6 februari, een dag na zijn 22ste verjaardag. Sindsdien heeft hij het record gezet van meeste wedstrijden als aanvoerder van Portugal. Nu hij zijn land met 4 goals naar de volgende ronde heeft geholpen viert Nike het Portugese feestje door deze speciale editie van de ‘Chapter 6’ schoen te lanceren.

Qua kleur lijkt de schoen wel een beetje op de originele versie, maar deze speciale editie, maar wat eerst zwart was is nu wit gemaakt. Het nieuwe design viert niet alleen het behalen van de achtste finale, maar ook het feit dat hij in 154 wedstrijden voor Portugal meer goals (85) heeft gemaakt dan welke Europese speler dan ook in de geschiedenis.

Er zijn dan ook maar 155 paren gemaakt, waarvan er één voor Ronaldo is en er dus 154 in de verkoop gaan. Wanneer ze precies in de verkoop gaan heeft Nike nog niet bekend gemaakt, maar wat we wel zeker weten is dat ze in een tijdsbestek van een paar seconden uitverkocht zullen raken. Hou de officiële Nike site dus scherp in de gaten!

In dezelfde poule als Portugal is het Spanje van Real Madrid-teamgenoot Sergio Ramos als groepswinnaar geëindigd. Ramos draagt bij Real Madrid altijd rugnummer 4, maar bij Spanje kiest hij voor rugnummer 15. Waarom vroegen wij ons af? Het blijkt een prachtige reden te hebben.