Liverpool CEO denkt dat Fortnite de grootste bedreiging voor het voetbal wordt

We gaan gewoon meteen met de deur in huis vallen: Fortnite is de grootste bedreiging voor het willen spelen en kijken van voetbal onder jongeren. Althans, dat vindt Liverpool CEO Peter Moore. Hij is niet de enige die Fortnite als bedreiging ziet, want ook Netflix ziet het zo en zeiden onlangs het volgende tegen hun aandeelhouders: ‘We concurreren meer met Fortnite dan met HBO.’

Fortnite als grootste bedreiging voor voetbal

Peter Moore, de CEO van Liverpool en voormalig hoofd van EA Sports én ex-Microsoft én SEGA (hij weet dus wel wat van games), is vooral bezorgd om het werven van nieuwe fans voor de club. Hij is niet bang dat jonge mensen voor andere clubs als Liverpool kiezen, maar dat ze liever Fortnite spelen dan voetbal kijken. Tegen Arabian Business zei hij het volgende:

‘Negentig minuten is een lange tijd voor millennials (generatie geboren tussen 1980 en 2000). Als ik naar de kijkers- en bezoekersaantallen van millennial mannen kijk, dan ben ik bezorgd als CEO van een voetbalclub die afhankelijk is van de nieuwe generatie fans die door moet komen. Als we geen technologische ontwikkelingen boeken als een club, zullen we ze verliezen. Er staat tegenwoordig zoveel druk op tijd en er zit maar 24 uur in een dag… Er zijn maar zoveel uren Fortnite te spelen.’

De battle royale game heeft zo’n 200 miljoen spelers en zal zeker demografische overlap hebben met voetbalfans. Gezien Moore’s achtergrond kun je ook wel stellen dat hij verstand heeft van de zaken waarover hij praat, maar het blijft een vraag hoe voetbal gaat concurreren met een game als Fortnite. Niet alleen qua het kijken van voetbal, maar zeker ook het spelen van voetbal. Moore voegt daar nog één ding aan toe:

‘Voetbal is een industrie die technologie moet omarmen, zodat we niet een hele generatie jonge mensen missen die opgroeien, zonder de liefde voor voetbal te hebben zoals wij die hadden/hebben. We moeten content in 60 tot 90 seconden verpakken om de jongeren betrokken te houden.’ Hopelijk heeft hij het niet over wedstrijden van 60 tot 90 seconden.

Met Liverpool zelf gaat het dit seizoen in ieder geval goed. De club staat bovenaan in de Premier League en dat heeft het onder andere te danken aan de ‘Moneyball-tactiek’ die gebruikt wordt bij transfers.

Bron: Sport Bible