Liverpool presenteert het retro derde tenue op bijzondere wijze

Na de verloren halve finale van Engeland zal de aandacht daar weer rustig aan richting de Premier League verschuiven. Liverpool zal hopen weer om de titel mee te strijden en in Europees verband het succes van afgelopen seizoen proberen te evenaren of zelfs de Champions League te winnen. Dit nieuwe derde tenue zal voornamelijk in dat toernooi tijdens uitwedstrijden gebruikt worden. Het heeft in ieder geval flinke retro vibes gekregen.

Liverpool derde tenue 2018/2019

Voor het shirt is hetzelfde New Balance template gebruikt als bij de thuis- en uitshirts, maar deze keer met een opvallend retro patroon. Het is een ode aan tenues die geliefd waren onder de fans tussen de jaren 1987-91 en dan vooral die van het historische seizoen 1989-90.

Wat misschien wel net zo opvallend is, is de manier waarop het shirt onthuld werd. Dat werd namelijk in samenwerking met Konami’s PES gedaan, die officiële partners zijn. Je krijgt dus niet alleen het nieuwe derde tenue te zien, maar ook weer wat nieuwe beelden van PES 19.

Onder het shirt hebben het broekje en de sokken dezelfde lichtgrijze kleur gekregen als de basis van het shirt. Het is na het nieuwe uittenue opnieuw een gedurfd design van Liverpool en New Balance, maar dan vinden we dit derde tenue toch een wat groter succes. Toch zijn de reacties van de fans overwegend niet heel positief.

Het nieuwe Liverpool derde shirt en de nieuwe thuis- en uitshirts zijn hier te bestellen.

Had je de nieuwe thuis- en uitshirts nog niet gezien? Hier kun je het thuistenue bekijken en hier vind je het uittenue. Vooral dat thuistenue is heel classy, maar over het uittenue zijn we minder te spreken.