Liverpool fans bedenken heerlijk nieuw liedje over Virgil van Dijk

Er zijn maar weinig spelers die na een transfer direct zoveel positieve invloed op het team hebben als Virgil van Dijk. Voordat de Nederlandse verdediger voor een recordbedrag naar Liverpool verkaste was de defensie een behoorlijke gatenkaas en nadat hij in het hart van die verdediging staat is het aantal tegengoals drastisch vermindert. Het moge duidelijk zijn dat hij zeer geliefd is onder de fans en dat laten die fans ook blijken.

Nieuw liedje voor Virgil van Dijk

Engelse fans zijn sowieso goed in het bedenken en uitvoeren van liedjes over hun club/spelers, maar deze keer hebben ze weer een pareltje geproduceerd. Het liedje gaat op de tune van Ewan MacColl’s ‘Dirty Old Town’, wat een zeer populair nummer is in Ierland. De Liverpool fans hebben er een heuse Van Dijk-twist aan gegeven. Luister hieronder maar.

Aangezien het redelijk lastig te verstaan is hebben we de tekst hieronder op een rijtje gezet. Kun je de volgende keer zelf meezingen.

“He’s our centre half, 
“He’s our number 4.
“Watch him defend,
“And we watch him score,
“He can pass the ball,
“Calm as you like,
“He’s Virgil Van Dijk, he’s Virgil Van Dijk!”

Pakkend toch? Die gaan we zeker nog heel vaak horen op Anfield Road. Wat een periode moet het ook voor Virgil zijn, want dat het zó goed zou gaan bij Liverpool had niemand durven dromen denken wij.

Ook de spelers zijn heel blij met hem, want bij afwezigheid van Henderson en Milner werd van Dijk door zijn teamgenoten gekozen als derde aanvoerder. Ook de vierde aanvoerder werd alvast gekozen voor het geval dat ook van Dijk er niet zal zijn en dat is Gini Wijnaldum geworden. Ook heel netjes! De Nederlanders op 3 en 4 dus bij Liverpool.

Weet je trouwens al waarom Virgil van Dijk alleen met zijn voornaam achterop het shirt speelt? Dat heeft een vrij pijnlijke reden.

Bron: GiveMeSport