Liverpool FC lanceert vier heel toffe retro shirts

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat wij groot fan zijn van retro voetbalshirts. Dat kan in de vorm van inspiratie voor nieuwe shirts komen, maar misschien nog wel beter: echt die retro shirts uit de jaren ’80 en ’90. En dat is precies wat hier het geval is, want Liverpool heeft vier shirts uit de rijke clubhistorie geplukt en opnieuw gelanceerd.

Liverpool retro shirts

Er is bijna niets veranderd aan de shirts van vroeger, al ontbreekt de kledingsponsor wel. Jammer, maar gek is het natuurlijk niet echt. De huidige sponsor New Balance zou namelijk niet echt vrolijk worden als de club ook nog shirts verkoopt met het adidas of Reebok logo erop. Maar goed, door naar de shirts, want die zijn echt heel tof.

Liverpool FC uitshirt 1988/89

Liverpool FC thuisshirt 1995/96

Liverpool FC uitshirt 1996/97

Liverpool FC thuisshirt 2001-03

En dan nu de vraag: welke is jouw favoriet? Als we die zelf moeten beoordelen dan komen we eigenlijk niet verder dan dat we het thuisshirt van 2001-03 iets minder vinden dan de rest. De andere drie zijn gewoon schitterend. Je vindt alle vier de retro shirts hier in de officiële Liverpool webshop. Daar zijn overigens nog meer retro shirts van de club te vinden.

Een paar maandjes geleden lanceerde COPA een Juventus retro-collectie. Die is ook heel sterk.