Liverpool vergroot capaciteit Anfield met indrukwekkende tribune

Op 4 december 2014 besloot Liverpool om de Main Stand onder handen te nemen, en nu, ongeveer 20 maanden later, is het eindelijk zover. De indrukwekkende nieuwe tribune is klaar en zal komend weekend voor het eerst in gebruik genomen worden in de wedstrijd tegen regerend kampioen Leicester City. Een prachtig affiche voor deze speciale dag in de geschiedenis van Liverpool én Anfield. Niet alleen de capaciteit van het stadion wordt hiermee vergroot met 8500 stoelen, maar ook het aanzien. Dit ziet er namelijk zeer indrukwekkend uit!

anfield-tribune

Bij het verbouwen van zo’n grote tribune komt natuurlijk een heleboel kijken. Op 6 januari 2015 werd the Hillsborough Memorial in een veilige opslagplaats gezet en werd er een tijdelijke vervanger neergezet bij de ingang van the Centenary Stand. Ook de Shankly Gates moesten op een veilige plek opgeborgen worden. Ruim anderhalf jaar later is de tribune af en werd alles terug op zijn plek gezet, zo ook de Shankly Gates onder toeziend oog van de Shankly familie en Reds legende Ian Callaghan.

anfield-tribune-2

De beroemde eeuwige vlam werd een dag later naar Anfield gebracht vanuit het Liverpool Cathedral en the Hillsborough Memorial werd getoond aan de families van de getroffene. Van de bouw tot het resultaat is alles dus in echte Liverpool-stijl gedaan met ontzettend veel respect voor de club en haar fans, want ze zingen niet voor niets ‘You’ll Never Walk Alone’. Voor degene die graag nog een keer in het ‘oude’ Anfield rondkijkt is onderstaande video perfect. Je kunt hier in 360 graden rondkijken en je zit zelfs met de spelers en Klopp in de kleedkamer. Heel tof!

Je kunt de officiële presentatie van de nieuwe Main Stand die om 11:00 uur begint volgen via Liverpool’s officiële Facebook pagina.

Leestip: Dit zijn de 7 typen spelers die je in elk team zult herkennen