Cristiano Ronaldo liet de perfecte loopactie zien om kans te creëren

Als er één ding is waar Ronaldo om bekend staat is het natuurlijk het maken van doelpunten. Kansen creëren voor medespelers komt pas heel laat op het lijstje kwaliteiten zou je zeggen, maar toch is dat niet helemaal waar. Dat bewees hij wel bij de 0-3 overwinning van Juventus tegen Fiorentina.

Loopactie Ronaldo

Je kunt op verschillende manieren een kans creëren en daar is de loopactie misschien wel de meest onderschatte van. Het lopen zonder de bal met het doel om een ruimte te creëren voor je medespeler. Het staat eigenlijk niet vaak genoeg in de spotlights, want het is gewoon heel belangrijk. Ronaldo liet eventjes zien hoe je ‘m perfect uitvoert.

De verdediger die bij Ronaldo staat volgt hem automatische en daardoor trekt hij een groot gat voor Rodrigo Bentancur. Het ziet er zo simpel uit, maar hoe vaker je er naar kijkt, des te meer je het gaat waarderen. De actie zorgde er in ieder geval mede voor dat Juventus op 0-1 kwam en later werd die voorsprong uitgebouwd via Chiellini en een penalty van ome Ronnie himself.

We begonnen dit artikel met de kwaliteiten waar Ronaldo om bekend staat en zijn fitheid hoort daar zeker bij. Zo ziet zijn dieet eruit om op zijn top te presteren.