Ronaldo’s loopacties zonder bal zijn het ultieme voorbeeld voor elke aanvaller

Bij Ronaldo hebben we het natuurlijk altijd over zijn ongekende aantal goals en de schoonheid van die doelpunten, maar wat vaak onbelicht blijft is hoe hij die kansen voor zichzelf creëert. Die komen namelijk niet aanwaaien. Beweging zonder bal is hierin cruciaal en Ronaldo is hier koning in.

De loopacties van Ronaldo

Zeker als je een speler bent met de kwaliteiten van Ronaldo (we gaan er even voor het gemak vanuit dat jij ook onder die categorie valt) dan word je altijd kort gedekt door één of meerdere verdedigers. Je zult jezelf echter wat ruimte moeten verschaffen om te kunnen scoren, maar hoe doe je dat? Inderdaad, met een goede loopactie. Scan de ruimtes achter de verdediging om erin te sprinten of fop ze met een vooractie. Mocht je daar moeite mee hebben dan hebben we de ultieme les in loopacties hieronder voor je klaarstaan. Kijk en leer.

Zo doe je dat dus. De variatie die hij in de loopacties laat zien is ook essentieel, want hierdoor weten de verdedigers nooit 100% zeker wat ‘ie van plan is. En als we voor onszelf spreken dan zijn die secondes voor zijn goals bijna net zo mooi als de doelpunten zelf.

De goals die hij gemaakt heeft dankzij de loopacties hebben er onder andere voor gezorgd dat hij nu een ongekend vermogen heeft. Samen met businesses buiten het voetbal om natuurlijk, zoals deze haartransplantatie-kliniek die binnenkort geopend wordt. Met al dat geld kun je natuurlijk wel wat. Heel veel auto’s kopen bijvoorbeeld. Zo ziet Ronaldo’s garage eruit anno 2019.