Waarom Hirving Lozano de ‘Mexicaanse Marcus Rashford’ genoemd wordt

Waarschijnlijk dacht je bij het lezen van de titel dat hij zo wordt genoemd vanwege zijn snelheid en prima schot, maar dat is niet de reden. Het heeft onder andere te maken met zijn goal voor PSV tegen BATE Borisov, want hij scoorde bij zijn debuut in de Champions League. Al was het maar een voorronde. Het lijstje met doelpunten per debuut is echter veel langer. Net als bij Rashford.

Debuutgoals

Op 25 februari maakte Marcus Rashford zijn debuut voor United in de Europa League wedstrijd tegen Midtjylland. Louis van Gaal gaf hem het vertrouwen en dat werd direct beloond met 2 doelpunten. Drie dagen later maakte de jonge Engelsman zijn debuut in de Premier League tegen Arsenal. Wederom meteen 2 doelpunten. Twee maanden later volgde het debuut voor Engeland en ja hoor, hij scoorde al na drie minuten.

Verder scoorde hij bij zijn debuut voor de Engeland U21 ploeg (meteen 3 keer), de League Cup én de Champions League. Bij het debuut in 6 verschillende competities/niveau’s scoorde hij dus.

Wearing the shirt worn by United legends, honoured 🔟 #MR10

Een bericht gedeeld door Marcus Rashford (@marcusrashford) op

Lozano de ‘Mexicaanse Rashford’

Dan komen we nu bij PSV’er Hirving Lozano. Hij heeft namelijk bij precies hetzelfde aantal debuut-gelegenheden gescoord, te beginnen bij zijn professionele debuut voor Pachuca, waar hij binnen 4 minuten scoorde. Later scoorde hij voor die club bij zijn debuut in de CONCACAF Champions League en die trend zette hij door in Nederland na zijn transfer naar PSV.

Bij zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie was het raak, bij zijn debuut in de KNVB beker ook en tegen BATE dus ook bij zijn debuut in de Champions League (voorronde). Lozano’s persoonlijke hoogtepunt zal echter de goal bij z’n debuut op het WK tegen Duitsland zijn. Tel al deze debuutgoals bij elkaar op en je snapt de vergelijking met Marcus Rashford.

Met Lozano’s goede spel op het WK maakte hij sowieso veel indruk en ook bij EA Sports waren ze onder de indruk. Vooral van zijn snelheid, want hij werd na zijn doelpunt tegen Duitsland bekroond met een heel speciale FIFA 18 kaart.