Lucas Hernandez maakt tackle van het jaar op topsnelheid van 34 km/u

Zoals aanvallers kunnen genieten van een panna, kunnen verdedigers genieten van een perfecte tackle. Het liefst een sliding, want dat op hoge snelheid over het veld glijden en tegelijkertijd de bal veroveren is gewoon heerlijk. Het perfecte voorbeeld werd afgelopen weekend in Spanje gegeven, door Atlético Madrid verdediger en Frans international Lucas Hernandez.

Tackle van het jaar

Atléti won de wedstrijd met 1-0 door een penalty van Gameiro, maar het heeft de winst vooral te danken aan Lucas Hernandez. Bij de minimale voorsprong leek een Deportivo speler in zijn eentje op doelman Oblak af te gaan, maar Lucas wist er een ongelofelijke sprint uit te persen om vervolgens op een topsnelheid van 34 km/u een perfecte sliding in te zetten. Hieronder de beelden.

Uiteraard waren de reacties op social media ook niets dan lovend en ook landgenoot Benjamin Mendy moest zijn waardering voor de tackle, die door velen als tackle van het seizoen wordt gezien. Wij zijn het daar wel mee eens.

Dit is dus het voorbeeld van een perfect uitgevoerde tackle, maar helaas zijn er ook veel voorbeelden van hele slechte. Dit zijn de 4 ingrediënten van een horrortackle.