Lukaku maakt na sponsorloos jaar verrassende voetbalschoenenkeuze

Het kan snel gaan. Een paar dagen geleden schreven we nog een artikel over het feit dat Romelu Lukaku zichzelf het afgelopen jaar zo’n miljoen euro gekost heeft omdat hij bewust koos voor een seizoen zonder contract bij een voetbalschoenenmerk. Hij gebruikte het jaar om verschillende Nike en adidas voetbalschoenen te testen.

Tijdens de laatste oefeninterland van België op 11 juni droeg hij opeens PUMA en hij scoorde twee keer tegen Costa Rica. Blijkbaar heeft dat veel vertrouwen gegeven, want vandaag is bekend gemaakt dat Lukaku heeft getekend bij PUMA.

Romelu Lukaku tekent bij PUMA

Voor velen kwam deze deal toch als een behoorlijke verrassing. Vooral omdat hij het afgelopen jaar bij United meerdere malen wisselden tussen Nike en adidas voetbalschoenen. Na één wedstrijd op de PUMA voetbalschoenen gespeeld te hebben is het dus heel snel gegaan, al zou de deal ook al eerder gesloten kunnen zijn en heeft de Belgische spits ze waarschijnlijk getest tijdens trainingen. Hij zal tijdens de eerste WK wedstrijd van België (18 juni tegen Panama) de nieuwste Puma ONE schoenen dragen.

De deal is mede mogelijk gemaakt door Roc Nation Sports, het agentschap van hip-hop legende Jay-Z waar Lukaku bij aangesloten is. Bij de aankondiging van de deal is meteen een vleugje Jay-Z en hip-hop te zien, want er is een heel toffe afbeelding gemaakt in de stijl van een album cover.

Lukaku is zelf in ieder geval blij met de deal: ‘Kiezen voor een exclusief sportmerk om mee te werken is een belangrijke keuze. Niet alleen voor de schoenen op het veld, maar ook voor mijn doelen en wensen erbuiten. Ik heb zin om met de ‘Big Cat’ te werken in de toekomst.’

Zo komt er dus een einde aan de sponsorloze status van Lukaku en kan hij jaarlijks weer wat extra miljoenen gaan bijschrijven. Hoeveel miljoenen dat precies zijn weten we niet, maar het is hem gegund. Alleen al omdat hij een geniaal ‘Premier League All-Star Game’ idee had verdient hij dit al. Nu alleen de uitvoering nog.