Hoe Lukaku zichzelf ongeveer een miljoen per jaar kost

Voor de profs op het allerhoogste niveau, en daar rekenen we de Belgische beresterke spits Romelu Lukaku toch zeker wel onder, is het geld wat ze verdienen bijna niet te tellen. Bij United staat hij onder contract voor £220.000 per week, wat ongeveer neerkomt op €1 miljoen per maand. Hij heeft dus meer dan genoeg, maar toch kost hij zichzelf momenteel zo’n miljoen per jaar.

Sponsorloze Lukaku

Als absolute ster in het wereldvoetbal is er veel te verdienen via contracten met sportmerken, wiens voetbalschoenen ze dan gaan dragen. Voor iemand als Lukaku is daar gegarandeerd een miljoen per jaar mee te verdienen. Lukaku speelt echter al een jaar zonder zo’n contract. Rond de tijd dat hij bij Everton vertrok, verliet hij ook Nike en sindsdien koopt hij gewoon netjes zelf zijn voetbalschoenen. Waarom? Omdat hij nog zoekende is naar de perfecte schoen voor hem.

Put in that work #TunnelVision

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku) op

Afgelopen seizoen droeg hij verschillende merken en modellen voetbalschoenen. Tijdens de laatste drie oefeninterlands van België droeg hij zelfs drie verschillende merken. Nike tegen Egypte (1 goal), adidas tegen Portugal (0 goals) en Puma tegen Costa Rica (2 goals). Hij zit dus nog steeds in de testfase en het is nog gissen op welk merk hij zal spelen tijdens het WK. Of misschien wisselt hij dan zelfs nog.

Na de interland tegen Egypte werd hem tijdens de persconferentie gevraagd naar zijn schoenenkeuze. ‘Het zijn de spelers die de schoenen maken en niet andersom.’ Oftewel, van bepaalde voetbalschoenen word je geen betere voetballer. Misschien is dat wel waar, maar hij kan wel weer wat rijker worden als hij voor één merk kiest en daar een contract mee sluit.

Nog een voordeel van het onder contract staan bij een merk is dat die spelers voetbalschoenen krijgen die volledig aangepast zijn naar hun wensen. Dragen die topspelers dus wel dezelfde voetbalschoenen als jij en ik? Het antwoord vind je hier.