Lukaku verklaart verbaasde journalisten waarom hij ook Portugees spreekt

Romelu Lukaku spreekt zijn talen. Zo wisten we al dat hij naast Nederlands, Frans en Engels, ook Lingala (een Bantoetaal uit Midden-Afrika) spreekt. Sinds afgelopen week mogen we een taal aan het rijtje toevoegen: Portugees. In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd en ook vlak na de wedstrijd tegen Brazilië sprak hij verschillende media in het Portugees toe. Tot verbazing van menig journalist. Want hoe kan het dat Lukaku Portugees spreekt? Hij speelde althans nooit voor een Portugese club, laat staan in Brazilië.

Nadat Lukaku zijn verhaal in het Portugees deed vroeg een journalist waar hij de taal geleerd heeft. Voor zijn antwoord moest hij 7 jaar terug in de tijd, naar zijn eerste jaren bij Chelsea.

In het laatste deel van onderstaand interview vertelt Lukaku dat hij in zijn beginperiode bij Chelsea vaak bij Bosingwa sliep. “Hij heeft me alles geleerd”. Vermoedelijk sprak Bosingwa vrij slecht Engels en dus leerde hij Lukaku Portugees om te kunnen communiceren. Heel knap gedaan zeg!

Over voetballers bestaat altijd het vooroordeel dat ze niet de allerslimste zijn, maar er zijn genoeg uitzonderingen te bedenken. Zo behaalde Chiellini afgelopen jaar Cum Laude zijn masterdiploma en is Flamini druk bezig een miljardenbusiness op te zetten in Nederland.