Maak van je EK avond een echte Belgische avond

Vanavond gaan we weer zitten voor een heerlijk EK avondje. Dat België vanavond de kwartfinale speelt tegen Wales maakt deze avond alleen maar meer bijzonder. Waarom zou je er dan niet een echte Belgische avond van maken? Onze Zuiderburen hebben namelijk heel veel te bieden als het gaat om een gezellige voetbalavond. Dan denk je uiteraard aan bier, snacks, de wedstrijd zelf natuurlijk, de eeuwige voetbaldiscussies met je vrienden én een bijpassend shirt.

Zo gaan jullie vanavond helemaal Rode Duivels stijl naar de kwartfinale kijken. Het is een beetje kortdag, maar eigenlijk gaan we er gewoon vanuit dat ze de halve finale halen. Geen zorgen dus.

1. Belgisch bier

Als er één ding is waar de Belgen goed in zijn, is het een heerlijk biertje maken. Dan kun je heel eenvoudig voor een Jupiler kiezen, maar wij raden jullie aan om eens te kijken naar het enorme assortiment Belgische speciaal biertjes. Uit meer dan 1.000 Belgische bieren kun jij vast wel een geschikte vinden, toch?

Belgie wedstrijd

2. Snacks

Zet die frietpan maar alvast aan en als je het helemaal compleet wil maken sla je ook een tiental puntzakken in. Tijd voor een puntzak heerlijke friet met een vettige snack on the side. Misschien niet de gezondste keuze, maar wat boeit het? Je bent toch al aan het bier en dan smaakt niks beter dan dit.

3. Belgisch commentaar

Laten we voorop stellen dat dit sowieso een goede keuze is dit EK, want de Nederlandse commentatoren zijn wij eigenlijk al redelijk moe. Alleen dat Belgische accent is al vermakelijker dan de wat saaie bewoordingen van onze landgenoten. Zeker tijdens wedstrijden van de Rode Duivels móet je eigenlijk gewoon via de Belg kijken. Doen dus vanavond.

4. Gebruik Belgische termen

Niet alleen omdat het een heerlijk taaltje is, maar vooral omdat het gewoon erg leuk is. We snappen het echter volkomen als je niet echt thuis bent in de Belgische voetbaltermen, daarom een aantal briljante termen:

  • Een geel karton – een gele kaart
  • Portier – doelman
  • De staak – de paal
  • Straf – mooi/knap
  • Aflegger – assist/voorzet
  • Kadreren – tussen de palen
  • Match – wedstrijd
  • Ei zo na – op een haar na

5. Het België shirt

Wat is een Belgische voetbalavond zonder het tenue van de Rode Duivels? Daarnaast is het thuistenue gewoon één van de mooiste tenues die we dit EK in actie hebben gezien. Een prachtige combinatie van zwart, rood en geel (natuurlijk) met een moderne v-hals. Pure klasse. Je kunt het shirt hier bestellen.

belgië shirt

Kijktip: België maakt kennis met vernietigende Maxim Hartman