Paolo Maldini gaat zijn debuut maken als professioneel tennisser

Maldini staat natuurlijk in een ieders geheugen gegrift als één van de beste en meest loyale verdedigers ooit. Op zijn zestiende maakte hij al zijn debuut voor AC Milan en bij die club bleef hij zijn hele carrière. Met de destijds Europese grootmacht won hij alles wat er te winnen viel: 7 keer landskampioen, 5 keer de Champions League, 5 keer de UEFA Supercup, 3 keer de wereldbeker en 1 Coppa Italia. Na 25 seizoenen en 646 wedstrijden voor Milan stopte hij er in 2009 mee. Hieronder de prachtige beelden van zijn laatste moment als voetballer.

Zo’n speler wordt natuurlijk een grote trainerscarrière voorspelt, maar daar had hij zelf geen trek in. Uiteindelijk is hij wel technisch directeur geworden van zijn club, maar sinds zijn voetbalpensioen maakt hij veel tijd vrij voor zijn andere grote hobby. En met succes, want Maldini (49 jaar) heeft zich gekwalificeerd voor zijn eerst professionele ATP toernooi in Milaan.

Maldini tennis debuut

Hij gaat samen met zijn tenniscoach Landonio (45 jaar) meedoen aan het dubbelspel tijdens het toernooi. Doordat de twee een niet-professioneel toernooi wonnen kregen ze een wildcard voor het ATP toernooi dat 26 juni van start gaat. Volgens Landonio heeft Maldini een ijzersterke service, maar is er op technisch vlak nog wel het een en ander te verbeteren. Fysiek en mentaal is hij overigens helemaal top, maar we hadden ook niets anders verwacht van deze baas.

Ready for the Aspria Milano ATP Challenger ???

Een bericht gedeeld door Paolo Maldini official (@paolomaldini) op

Leestip: