Man City-eigenaar Sheikh Mansour heeft één van de grootste privé jachten ter wereld

Dat Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour over een bak geld beschikt zal niet als een verrassing komen. Naast Man City bezit de sjeik ook de club van Henk ten Cate, Al Jazira. In totaal wordt het vermogen van Mansour geschat op zo’n 23 miljard dollar. Dan kan er ongetwijfeld ook wel een leuk bootje vanaf, moet hij gedacht hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Zijn ‘Topaz’ is namelijk een van de grootste privé jachten ter wereld.

150 meter lang

Het jacht van Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, zo heet hij voluit, is maar liefst 147 meter lang en 20 meter hoog. Je vindt er 2 helikopter landing pads, een tender garage, zwembaden, jacuzzi’s, een fitnessruimte, een bioscoop en een grote conferentiezaal. Op de 8 decks die het vaartuig rijk is vind je zo’n 50 personeelsleden. Het schip is gebouwd in Duitsland en heeft een geschatte waarde van zo’n $527.000.000. Dat is meer dan waarvoor hij in 2008 de club Manchester City kocht (ca. 376 miljoen euro).

TOPAZ (147m) built by #Lurssen. I think it’s the largest yacht I’ve ever seen #TopazYacht

Een bericht gedeeld door Julien Hubert (@julien_hubert) op

Even tanken

Onlangs kwam naar buiten wat het ongeveer kostte toen deze boot ging tanken in Marmaris (Turkije). Er gaat zo’n 730.000 liter brandstof in de tank. De waarde van het tankbonnetje zou omgerekend zo’n $500.000 bedragen. Hieronder zie je de Topaz arriveren in New York.

Ook Arsenal heeft een steenrijke eigenaar, maar om deze redenen heeft elke Gunner een bloedhekel aan deze man.