Deze analyse van ‘strijd tussen de twee tactische geniën’ is zeer interessant

Afgelopen donderdag werd dé Premier League kraker van dit seizoen gespeeld. City ontving koploper Liverpool en de enige manier om de titelstrijd weer spannend te maken was een overwinning van City op Liverpool. Er stond veel op het spel dus, maar om daar een goed tactisch plan op te verzinnen kun je wel aan Guardiola en Klopp overlaten.

De strijd tussen twee tactische geniën

Een prachtige wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor City en daarmee is de spanning volledig terug in de Premier League. Dat is wel een heel korte omschrijving van de wedstrijd en daarom wilden we de tactische analyse van YouTuber Nouman met jullie delen. Deze man legt het hogeschool-voetbal perfect uit en geeft perfect inzicht in de tactische keuzes van beide trainers.

Heel interessant om te zien dat beide teams met een 4-3-3 formatie begonnen, maar dat volledig anders invulden. Vooral de rol van de buitenspelers en backs zijn hierin belangrijk. Liverpool koos ervoor om naar binnen te trekken, het centrum druk te bezetten en daardoor ruimte te creëren voor de backs. City hield het juist heel breed en creëerde vaak een overtal situatie op de back.

Ook de manier waarop de goal van Aguëro tot stand komt en de gelijkmaker van Firmino worden haarfijn uitgelegd. Heel interessant om echt een kijkje te krijgen in de geniale voetbalbreinen van twee van de beste trainers ter wereld.

Bernardo Silva vervulde een essentiële rol in de speelwijze van City als spelmaker, maar niet zoals je van een typische spelmaker gewend bent. De Portugees liet tegen Liverpool zien hoe de rol van spelmaker er anno 2019 uitziet.