Manchester City’s nieuwe thuistenue is geïnspireerd op een klassieker

Het eerste seizoen van Manchester City onder succestrainer Guardiola is niet écht een succes te noemen. Natuurlijk is de derde plek geen slechte prestatie, maar voor een club die om het kampioenschap speelt is het ook niet iets om tevreden mee te zijn. Volgend seizoen moet het beter en gaan ze voor een prestatie die ze 50 jaar geleden ook leverde: kampioen worden. Het nieuwe thuistenue is daarom geïnspireerd op die klassieker van een halve eeuw terug. Een luchtblauw shirt, een wit broekje en blauwe sokken met een kastanjebruin randje.

Manchester City thuistenue 2017/2018

Het traditionele City blauwe shirt heeft een moderne upgrade gekregen met een ronde kraag en witte rand. Dit detail, samen met de kastanjebruine band op de sokken, doet denken aan het tenue dat in het seizoen 1967/1968 werd gedragen door club legendes als Mike Summerbee, COlin Bell en Franny Lee. Het is een vrij eenvoudig design, maar door de klassieke combinatie van het blauw met wit straalt het pure City-traditie uit. Iets wat de fans ongetwijfeld goed doet.

Uiteraard heeft Nike er ook weer voor gezorgd dat het tenue van top tot teen geschikt is voor topprestaties. Een verbeterde fit, maximale ventilatie via de zijkant van het shirt en Nike Grip technologie in de sokken zorgen ervoor dat het komend seizoen zeker niet aan de tenues zal liggen mocht het mis gaan.

Het nieuwe Manchester City thuistenue is hier verkrijgbaar.

Leestip: Het nieuwe FC Barcelona thuistenue heeft een opvallend design gekregen