Manchester City lanceert 4-delige docu over de laatste 30 dagen van het seizoen

City bewijst nog maar eens dat de club niet bang is om toegang te geven aan camera’s, want nadat Amazon het record brekende seizoen 2017/18 vastlegde en uitbracht als docu-serie ‘All or Nothing’, heeft de club het eigen City TV toestemming gegeven om de laatste 30 dagen van afgelopen seizoen in detail vast te leggen. Laten dat net de dagen zijn waarin de Premier League beslist werd én de FA Cup finale gespeeld werd. Heel interessant dus.

Manchester City docu ‘Fight till the End’

De vierdelige docu heeft de toepasselijke naam ‘Fight till the end’ gekregen. Guardiola heeft de camera’s toestemming gegeven om de trainingssessies te filmen, net als dat ze in de kleedkamers mochten komen om een prachtig beeld te geven van de ontknoping van de Premier League. City moest alle 6 de laatste wedstrijden winnen om Liverpool voor te blijven, dus de spanning stond er vol op. Het seizoen werd uiteindelijk met de triple afgesloten door Watford in de FA Cup finale met 6-0 te slachten.

Wat ook heel bijzonder zal zijn is het afscheid van Vincent Kompany. Je krijgt namelijk unieke beelden te zien van zijn laatste speech in de kleedkamer van Wembley (na de FA Cup winst) nadat hij 11 jaar voor de club speelde en vele prijzen won. De City fans zullen het ongetwijfeld niet droog kunnen houden bij de speech. Hieronder de trailer van de docu.

De serie is via de Man City app voor TV te zien. Mocht je dat niet hebben of mocht het niet lukken, dan zal het vast wel te downloaden zijn. Gelukkig zien we steeds meer clubs die een kijkje achter de schermen geven en één van de laatste clubs die dat doet is Borussia Dortmund. Amazon gaat voor de club namelijk een docu-serie maken en als die net zo goed wordt als Amazon’s docu-serie over City dan staat ons iets heel moois te wachten.